Over wandelen met God

Dat gevoel…

Dat dat je, je afvraagt, waar ben ik mee bezig. Ken je dat gevoel? Heb jij wel eens die gedachte gehad? En wat deed je toen? Ging je het onderzoeken? Heeft het verandering gebracht in je doen en laten?
Inmiddels 4 jaar geleden drong deze vraag zich aan ons op als gezin. Waarom vieren wij kerst?

Waarom vieren wij kerst, een feest waar God in de bijbel niet toe oproept. Maar vooral ook, waarom vieren wij niet de feesten waar God wel toe oproept? In Leviticus 23 noemt hij deze Zijn feesten een altoos durende instelling.
Nou deze vraag bracht wat in beweging! want wat is dan de achtergrond van kerst? En wanneer is Jezus geboren als dit niet in December was?

Als gezin vieren nu al een aantal jaren geen kerst! Omdat wij denken dat wanneer de Heer je iets duidelijk maakt je ook moet gehoorzamen. En onze omgeving vindt dat gek, want wat onthoud je je kinderen? In ons enthousiasme vertelden we over onze keus maar we werden snel afgekapt. Maar dat nieuws wat we hadden ontdekt, we waren er vol van en wilden het graag vertellen.

Nu een aantal jaren later zie ik je de discussie weer terug komen maar ben ik ook zover dat ik kan denken dat er veel mensen zijn die  kerst met heel hun hart vieren. Dat deed ik tenslotte ook eens.. ik wist niet beter.

Vandaag ontving ik een filmpje die dit heel goed verwoord. Eerlijk over kerst en respectvol naar alleen die wel kerst vieren. Ik deel het graag met jullie.

Over kerst

Liefdevolle groet en een gezegend 2018

 

Advertenties

Commentaren op: "Dat gevoel…" (2)

  1. Ik heb nooit iets gehad met kerstmis en ik vroeg me -als christen- af: is er iets met mij mis? Het is toch geweldig dat Jezus naar de aarde kwam? Waarom zegt het me zo weinig terwijl ik wel veel heb met bijv. Pasen. Ik had al iets begrepen dat de datum verbonden was met het feest van de zon. Nu hoor ik nog meer dingen en weet ik: er is niks mis met mij! Dank voor je blog. Wens je een gezegend 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: