Over wandelen met God

In het begin

In het begin schiep God de aarde. En we lezen dat de Heilige Geest daar ook was. In Johannes 1:1-3 Lezen we dat ook Jezus bij de schepping aanwezig was.
Het scheppingsverhaal kennen we denk ik allemaal heel erg goed. Maar wat me vandaag bij het lezen van Genesis bezig hield was Genesis 2: 17 verbied God de mens om van de boom van kennis van goed en kwaad te eten, God wilde graag dat wij  het goed zouden kennen en geen weet zouden hebben van kwaad.

Wat maakte dat de mens koos  om te sterven? Als ik naar mijn eigen leven kijk, heb ik dat zeker in het verleden op veel terreinen ook gedaan. Consequent koos ik voor dat waar God niet blij mee was.
Ik heb me bekeerd en er vergeving voor gevraagd. Maar in kleine dingen wordt ik nog steeds vaak geconfronteerd met de begeerten van het vlees.
Het benauwd mij wel eens, dat het soms zo slecht lukt om voor Jezus te gaan! En dan niet alleen in het hoofd, maar ook in daden.

En als ik dan Mattheus 1  lees dan wordt ik weer bemoedigd. Hoezo? Hier staat toch een geslachtsregister? Ja dat klopt maar 4 elementen zijn toch wel opmerkelijk. 4 Vrouwen worden er in dit stuk genoemd:

Tamar: zij was een overspelige vrouw.
Rachab: was een hoer.
Ruth: zij was niet joods.
En de vrouw van Uria, je kent het verhaal, koning David ging vreemd met haar.
4 vrouwen van wie niet heel veel goeds wordt geschreven. Via deze vrouwen mocht onze Redder geboren worden. Het is alsof ik hoor zeggen dat je altijd opnieuw kunt beginnen. Niet alleen op 1 januari of op zondag, maar iedere dag van de Here gekregen. God gebruikt zondige mensen en kan dus ook mij gebruiken!

Mijn voornemen:
Blij zijn met de bijbel,
Gericht zijn op Jezus
Genieten van de schepping.7-slide-new-start

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: