Over wandelen met God

Doop

Doop 034
Het was psalm 25 “Heer wijs mij toch zelf de wegen, waar mijn voeten veilig gaan. Maak mijn hart ertoe genegen, die blijmoedig in te slaan” dat dagelijks mijn gebed was. In een verlangen om dicht bij God te zijn en Hem te leren kennen.
In januari 2013 begon ik met het schrijven op deze site. Dat was omdat God iets bijzonders was begonnen. Je kunt het lezen onder het kopje januari 2013.
https://heerwijsmijuwweg.wordpress.com/2013/01/

Een van de stappen die we dit jaar hebben gezet is onze doop. Na veel onderzoek en bidden zijn wij ervan overtuigd dat dit een Bijbelse doop is. Ik zeg dat zo omdat wij als kind gedoopt zijn. Het vergde dan ook nog best wat om een paar stappen terug te doen in theologie en religie, om open te kijken naar wat we lezen. En naar wat voor een rijkdom er in de doop zit. Anders dan we altijd geleerd hadden.

Ik wil mij uitstrekken van Gods uitgestrekte hand. Hij had de wereld zo lief dat Hij zijn Zoon gaf. Ik wil zijn discipel zijn, Hem volgen in het graf, dood zijn voor de zonde en met Hem opstaan in een nieuw leven.

We zijn gedoopt en dat was een fijn samen zijn met mensen die het ook fijn vonden. We hebben aanbeden, gebeden, gedoopt en gepicknickt. God was er!

Maar niet iedereen was blij, veel mensen vinden het ook moeilijk of verwarrend. Je bent toch al gedoopt?
Welkom in de strijd werd ons vaak gezegd, niet wetende wat dat in zou houden.
Dopen brengt strijd met zich mee. Strijd tussen het woord van God en kerkelijke tradities. Voor ons speelde dit al ver voor onze doop af. Wie wil ik dienen het woord van God of kerkelijke tradities.
We hebben geprobeerd de bijbel te lezen alsof we niets wisten van de doop.  Wat zou iemand lezen die de kinderdoop niet kent.? Zou deze zijn kind dopen? Wij zijn ten volle overtuigd van onze keus.
Maar dit betekent uiteraard niet dat iedereen in onze omgeving overtuigd is. En dat geeft strijd.

Maar ook de keus om onze Heer radicaal te volgen geeft strijd. Er is er immers maar 1 die dit wil verhinderen. En als hij ons niet kan krijgen dan wellicht aanvallen via andere wegen.

Maar wij weten dat wij in Christus meer dan overwinnaars zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: