Over wandelen met God

Van hoofd naar hart

Leef-vanuit-je_hartRomeinen 10:9 Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered. 10 Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

Een dominee vertelde onlangs in een preek dat ook de duivel en de demonen in God geloven. Ja ze sidderen zelfs voor Hem. Dat was een eye opener voor mij. Ja, natuurlijk gelooft satan ook in God, hij kent vast zelfs beter dan ik de bijbel. Wat is dan het verschil tussen mij en de duivel?

Ik besef al een tijdje dat mijn geloof lang kwestie van verstand is geweest. Ik ging 2 keer op een zondag naar de kerk, hoorde de preek, en nam met mijn verstand aan dat Jezus de zoon van God is. Hij is voor mij gestorven en daardoor kan ik behouden worden. Dat was best een aangenaam idee! En toch ontbrak steeds die zekerheid! Was ik wel echt een kind van God?

Psalm 25 werd steeds meer een gebed en onderonsje tussen God en mij. Ik dacht en bad: Heer ik wil Uw wegen leren kennen. Als U niet veranderd bent dan wandelt U nu ook nog met mensen, en kan ik U dit vragen. Ik wilde me afhankelijk weten van mijn Heer. Dit gebed en onderonsje heeft jaren geduurd. Maar God ging wel zijn weg in Ons leven

Ik ging steeds meer en meer ervaren hoe het is om een relatie met Jezus te hebben. Het te voelen in mijn hart. Net als mijn relatie met mijn man. Het verlangen om bij hem te zijn, samen te zijn, hem te leren kennen. Dat verlangen kreeg ik ook steeds meer naar God.

Ik besef dat ik Jezus in 30 jaar kerkgang niet heb gekend. Ik wist verstandelijk van Zijn bestaan zoals ook de duivel weet van Zijn bestaan. Maar een hart dat Jezus toebehoort verlangt ernaar om Hem te plezieren. Het wil één zijn met Hem, en het mooi is Hij wil dat ook met mij. Wanneer mijn hart toebehoort aan Jezus Christus, leeft niet langer ik maar Christus in mij.

Halleluja voor mijn Heer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: