Over wandelen met God

Gedenkteken

cadeau

 

Dit was het thema van de preek van afgelopen zondag! Wat is jouw gedenkteken? Is dat je doopkaart of een bijbel tekst die je steeds weer herinnerd aan hoe waardevol je bent. Of hoe groot Gods trouw is voor jou? Na de dienst kreeg ik de opmerking dat mijn kruiservaring gemist werd. Ik heb er wel aan gedacht het te vertellen, maar bedacht al snel dat ik er een blog over zou schrijven! Bij deze mijn gedenk teken(s)

Al vanaf jonge leeftijd is mijn “levenslied” Psalm 25 Heer ai maak mij Uwe wegen, door uw woord en Geest bekend. Leer mij hoe die zijn gelegen en waarheen uw en waarheen G’uw treden wendt. Deze psalm is altijd een gebed gebleven in mijn leven! De intense wens om trouw en oprecht te zijn. Om een zuivere relatie met God te hebben!

Op mijn 18e deed ik belijdenis van mijn geloof. De tekst die ik uitkoos: Filippensen 1: 6 Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u een goed werk is begonnen, dit ten einde toe zal voortzetten, tot de dag van Christus Jezus.

Hele lange tijd heb ik dat gevoel niet gehad. Wel dat God er was en dat Hij voor zijn kinderen zorgt. Maar dat was niet voor mij. Ik had echt een hekel aan mijzelf. Aan de dingen die ik gedaan had. Het stond me zelfs in de weg om met een vrij gevoel aan het avondmaal te gaan.

Op 15 januari 2013 deed is de cursus Persoonlijke Voorbede dat verhaal vind je hier:  https://heerwijsmijuwweg.wordpress.com/2013/01/  Een bijzondere ontmoeting met God die mij zei dat ik vrij mocht zijn. Ik heb de cursus afgemaakt en heb mij leven er neer kunnen leggen en vergeving ontvangen! Dat nare gevoel voor het avondmaal dat heb ik niet meer. Psalm 25 ging weer meer voor mij leven in de zin van wandelen en praten met God.

Op een familie weekend zijn Bert en ik gezalfd. Nee niet als een pincode om God aan het werk te zetten, en er is voor ons gebeden! Dat heeft ons veranderd! Bewuster gemaakt van Gods nabijheid in ons leven.

God heeft mij geholpen te leren zien dat Hij geen fouten maakt in het scheppen van mensen, plaatsen van mensen. In het geloof heb ik mij heel lang staande kunnen houden. Tot op een gegeven moment steeds meer mensen over rust spraken, “Komt tot Mij allen die vermoeid zijn”.   Ik was uitgeput en  wilde koste wat kost mijn werk blijven doen. Er kwam een preek op mijn pad. Als je Gods hand ziet en je kunt er niet bij dan hou je aan de andere kant ergens krampachtig aan vast. Mijn werk schoot door mijn hoofd. En dat heb ik losgelaten. Nee niet vanzelf, ik merkte dat ik niet meer kon reageren zoals ik van mijzelf gewend was.

Ik kreeg zeeën van tijd en ik ging bijbel studie doen. Ik heb Gods liefde gezien en wil er graag van uitdelen!

 

אֵ֥ת

Deze letters zijn zo´n voorbeeld. De Hebreeuwse letters, de aleph en de tav. Het begin en het einde. Deze lettercombinatie komt in de oorspronkelijke taal meer dan 7000 keer voor. Het is echter een combinatie die nooit vertaald is geworden  in onze vertalingen. Dat is mijns inziens zonde want er zit zo’n schat in. Elke Hebreeuws letters hebben een nummer en een symbool. Van deze letter zijn het de Os en het Kruis. Het zijn de eerste en de laatste letter van het Hebreeuwse alfabet. En deze lettercombinatie komt voor het eerst voor in het allereerst vers van de bijbel, Genesis 1 : 1.

In Kolossenzen staat dat alles in en door  en voor  Christus geschapen is.
In Christus is alles geschapen,
alles is door hem en voor hem geschapen.
Hij bestaat vóór alles en alles bestaat in hem.
(Kolossenzen 1:16-17)

Dat zie je terug in deze letter combinatie al in Genesis 1. Dit was mijn eerste verwondering in mijn rusttijd

Mijn tweede verwondering ligt hem in de Laminine. Laminine is een eiwit proteïne waardoor ons lichaam in elkaar blijft. Zonder zouden we uit elkaar vallen. Mooi bedacht he van God. Het wonderlijke van dit eiwit is dat wanneer je het onder de microscoop bekijkt het de vorm van een kruis heeft. M.a.w. JIj en ik worden in elkaar gehouden, onze cellen  worden verbonden door een ei-wit proteïne in de vorm van een kruis. WAUW  Ik word hier zo blij van. Alles bestaat in Christus Kolossenzen 1: 16-17

Ik ging vanuit een revalidatie traject een paar dagen naar Hierden. De paters Norbertijnen wonen daar. Ik heb God gevraagd of Hij mij wilde laten zien welke weg Hij met mij wil gaan. Al de eerste dag zei een groepsgenoot: “Je bent een prachtig mens” Laat je licht over jezelf schijnen, je hebt zoveel liefde te geven. Ik dacht, is dit het dan? Daarop gingen we een ballon spel doen. Voelen en overgooien! Maar mijn ballon knapte en van de man die mij prachtig noemde kreeg ik zijn ballon. Ik dacht : God wil me zeggen “ontvang het maar”. Ongelovig als ik was vroeg ik om bevestiging.
’s Avonds op Facebook was het eerste wat ik las : “God heeft je niet geschapen om je te veroordelen maar om van je te genieten” Dit was de 2e bevestiging van wat God me wilde zeggen. Toen ik ’s morgens mijn gordijn opendeed scheen de zon heel fel naar binnen, op mij, de 3e bevestiging.

Dankbaar voor deze dagen. En nu vandaag mijn verjaardag kreeg ik bovenstaand cadeau.

Wauw wat een prachtig cadeau, gekregen van mij lief Fotograaf van Bdefotograaf . Het omvat waar ik me over verwonder! Een bijbel met de Hebreeuwse letters Aleph en Tav. Het begin en het einde. De daarbij behorende symbolen : de os en het kruis. Gods vaderlijke handen boven ons leven, een duif als symbool voor Gods Geest die mij de weg wijst door Gods woord en oor opent voor Gods stem. Van het begin tot het einde van mijn leven. Mijn belijdenis tekst is:
Filippensen 1: 6 Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u een goed werk is begonnen, dit ten einde toe zal voortzetten, tot de dag van Christus Jezus.
Psalm 25 als gebed voor onderweg. Heer wijs mij toch zelf Uw wegen, waar mijn voeten veilig gaan. Maak mijn hart ertoe genegen, die blijmoedig in te slaan. Dankbaar voor zoveel rijkdom

Deze is gemaakt door een gemeentelid van ons.

Dankbaar

Advertenties

Commentaren op: "Gedenkteken" (1)

  1. Wat mooi om te lezen. Fijn dat je zo aan het uitdelen bent op je blog! Deel maar uit van Zijn liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: