Over wandelen met God

Image

Foto: Bdefotograaf

Eens even denken, wat was er met die nieuwjaarsdag? Kerst is achter de rug, de boom, valt, tenzij je een kunstboom hebt, uit elkaar. De hoogtij momenten van de kerstvakantie zijn voorbij. En nu is het nieuwjaarsdag, de eerste dag van een nieuw, onbekend jaar, waarin we met Gods trouw verder mogen, Hij die niet verlaat wat Zijn hand in een mensenleven begon. 

Is er nog een connectie met kerst? Ik hoorde daar ooit een preek over, ook nieuwjaarsdag is daardoor voor mij een gedenkwaardige dag. Eens kijken de geboorte van kindje Jezus 25 december. De eerste dag van zo’n leven is de dag van de geboorte. Dat betekent dat 1 Januari, de 8e dag na de geboorte is,  dag van besnijdenis, dag dat de jongetjes hun naam kregen.

Bij ons wordt vaak niet zo veel waarde gehecht aan de betekenis van een naam. In ieder geval zegt een naam niets over wie iemand is. In de bijbel wel: daar laat een naam zien wat iemand komt doen, als een soort levensprogramma. De naam Jezus betekent God redt. Zo moet dit kind heten, want dat komt het doen. (bron : jongerenbijbel)

Lucas 2:21Toen er acht dagen verstreken waren en hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus, die de engel had genoemd nog voordat hij in de schoot van zijn moeder was ontvangen.

Vandaag dus de 8e dag, in de tijd van bijbel, dag van besnijdenis, dag van nieuw begin. Dag van verbond en verbondsvernieuwing, van verbondenheid. Wat een mooie en hoopvolle dag om een jaar mee te beginnen!
God beloofde trouw! Voor mijzelf mooi om te gedenken vandaag! HIj die in mij en in mijn gezin een mooi werk begon zal dit ten einde toe voortzetten, tot de dag dat Jezus terugkomt.
Op de 8e dag wordt het verbond tussen God en mensen bevestigd, dat is al heel lang zo. Dankbaarheid overspoelt me, en vol vertrouwen gaan we verder.

Jezus is Zijn naam.. de achtste dag.

Advertenties

Commentaren op: "Nieuwjaarsdag – verbondsdag" (2)

  1. 🙂 (gewoon een glimlach)

  2. Dank je wel! Dat is mooi! En verder wandelen met Hem, in Zijn Naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: