Over wandelen met God

Je hoeft niet bang te zijn

Wanneer je  Psalm 25 “Heer wij mij toch zelf Uw wegen”, als  psalm voor onderweg hebt. Dan  is het heel moeilijk om de woorden die God tot je spreekt, door mensen, of de bijbel te negeren. Zo ligt al enkele dagen psalm 91 open op mijn dienblad. Deze psalm kwam in een bezoek aan bod. Wie bij de ontzagwekkende schuilt hoeft niet bang te zijn. En ook mijn sestra momentje vandaag draagt de titel : ‘Je hoeft niet bang te zijn “

Wanneer het regent, of hagelt, heel hard waait. Dan zoek je een schuilplaats, althans wanneer je buiten bent. En wanneer je nog thuis bent dan is het fijn wanneer je het naar buiten gaan nog even kunt uitstellen. Maar als je dan toch moet, dan ga je liever met de auto dan met de fiets.
Wanner het heel hard waait/stormt in je leven waar zoek je dan bescherming?

Psalm 91, ja.. ik ken hem wel als in de zin van, ik kan hem meezingen. Maar echt een bekende psalm is het niet voor mij. Wat ik dan meestal doe is een studie ervan maken.
Psalm 91 is een geweldige belijdenis. Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God, op U vertrouw ik. Hey was ik daar de vorige keer niet mee geeindigd? Vertrouw op God als je last zwaar is. Maar… hoe doe je dat dan?

Bij psalm 91 hoef je niet heel veel moeite te doen om te bedenken wat die stormen in je leven zouden kunnen zijn. Er worden er een boel genoemd. Verschrikking, de pijl van overdag, dodelijke pest. Je kunt ze makkelijk vervangen door: “ziekte, autisme, chromosoomafwijkingen, brand, zorgen delen” vul het zelf maar in voor je leven. Deze psalm laat zien hoe ver Gods bescherming gaat. Jezus was 40 dagen in de woestijn toen satan deze psalm aanhaalde. Wanneer U Gods zoon bent. spring dan naar beneden want er staat geschreven: “Hij vertrouwd je toe aan Zijn engelen waar je ook gaat. Hun handen zullen je dragen, je voet zul je niet stoten aan een steen.” Jezus wijst af en volhard. Maar dan komen er ook engelen om voor Hem te zorgen.
Hoe spreek ik over God? Is Hij een schuilplaats of is Hij mijn schuilplaats? Wat zou het mooi zijn wanneer je, je die belijdenis eigen kunt maken, ontzagwekkend, allerhoogste Heer maar tegelijk mijn God.

In de nood zal Ik bij je zijn. Deze woorden staan precies in het midden van de slotverzen, het is de kern van wat in de omliggende verzen wordt uitgelegd. Wanneer ik mij de belijdenis in deze psalm eigen kan maken wie of wat doet mij dan nog wat? Rom 8: niets zal mij scheiden van Christus.

God stuurt engelen op je pad, mensen die er voor je willen zijn, die je kunnen helpen. Een bijbeltekst, een gebed.

Een nieuwe psalm is aan mijn favorites toegevoegd.

fotograaf-zwolle-bdefotograaf-bijbel-psalm-91-003

Foto: Bdefotograaf

Laat een foto maar zitten dacht ik. Ik sloot mijn blog en ging ff lekker liggen op de bank. Tot mijn oog viel op de plek van de psalm in de bijbel. Een plek midden in de bijbel. Deze belijdenis van vertrouwen centraal in de bijbel zoals ook de woorden “in nood zal Ik bij je zijn ” in het midden van het laatste couplet staan.

“Toevallig” zongen wij deze psalm vanmiddag in de kerk, in alle nood die je kan overkomen is God met zijn genade nabij. Zoals hij ook Lot nabij was omdat Lot geloofde.

In Jezus verbonden,

download (11)

Advertenties

Commentaren op: "Je hoeft niet bang te zijn" (2)

  1. Heel mooie blog om te lezen. Psalm 91 heb ik deze week nog gezongen. Toen ik ban was voor het onweer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: