Over wandelen met God

Volgen = verscheidenheid

Afbeelding

Er was eens een blauw kevertje, en dat kevertje ging, wanneer hij bang was, stinken. En om die reden wilde hij niet met de rest van de dieren mee op kamp. Bang dat hij uitgelachen zou worden. Dat de anderen hem niet zouden accepteren. Maar God zei, ga maar Ik ga met je mee.

Ik leerde een les. Want krummel en hummel gingen bidden en vroegen God hoe moet het nu met het kevertje, hij stinkt zo. En God zei: “Wie heeft dat kevertje gemaakt?” U, juist en : “maak Ik fouten?” Nee. Accepteer hem zoals hij is. En God gebruikte zijn stank om krummel te redden van de tong van de kikker.

Wie heeft mijn gezin gemaakt? En maakt hun schepper fouten? Maar waarom is het dan zo’n strijd? Want het liefst zitten we met elkaar op één lijn. We zijn verschillend en ik blijf niet graag bij mensen die in mijn allergie zitten ( je weet wel, het tegenovergestelde van je eigen kernkwaliteit) Tjonge dat doet pijn zeg, weten dat God van je vraagt en tegen je zegt “Ik ga deze weg met jou. Maar dat gevoel, mijn vlees dat moet ook mee.

Ik leerde vandaag nog een les, want de preek ging over verscheidenheid. Verschil MOET er zijn. Verschil moet er zijn om het geheim van  Gods liefde te pakken. Verscheidenheid snijdt in je vlees maar dat is noodzakelijke groeipijn. Het komt bij de pijn van wel willen maar daarin moeten groeien. Het gevoel van tekort schieten. Maar… God schrijft mensen niet af, maar zoekt ze ondanks alles op.  God spreekt.

Vol verwachting  zie ik uit naar de plek waar God mij hebben wil.

Wat gaat er nu in je om wanneer je deze blog leest?

Advertenties

Commentaren op: "Volgen = verscheidenheid" (1)

  1. Lieve Carla, ik kan alleen maar Amen zegen. dank je wel voor je mooie stukje!
    Liefs Rolan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: