Over wandelen met God

Hij is als een boom…

Afbeelding

Geplant aan waterstromen. Die zijn vrucht geeft op zijn tijd, welks loof niet verwelkt alles gelukt. Jeremia spreekt over een boom die tegen een stootje kan, die altijd groen is. Meerdere jaren achter elkaar door al Gods seizoenen gaan.

De trouw van God worden we bewust als we gaan beseffen dat God alle seizoenen van ons leven bij ons is.  Ieder seizoen is God bij ons, corrigeert Hij  ons, snoeit Hij ons, bemoedigd Hij ons. Wie ja zegt tegen Gods seizoenen in zijn leven wordt als de boom van Jeremia die niet merkt als de hitte komt, die in een jaar van droogte geen zorgen heeft, maar niet na laat vrucht te dragen.

Lente  Zaaien
Zomer Oogsten
Herfst   Snoeien
Winter  Rusten

En ieder seizoen is een kans om te groeien. Je kan zomer ervaren op je werk, in de kerk, maar tegelijk winter ervaren in je gezin en je relatie.  Seizoenen lopen door elkaar.

Woorden van een wijze zaaien kennis. Wie laat ik in mijn zaaien? En wat laat ik zaaien, want alles wat gezaaid wordt, alles komt op. Ongeloof, leugen, wanhoop maar ook liefde. Wat niet gezaaid word in je hart kan ook niet opkomen.
Mag het mij tijd kosten? En … in wiens leven zaai ik? Jezus sprak in de meest hopeloze situaties woorden van hoop, geloof en leven.
God plant nooit een boom in je hart, maar een zaadje. Een zaadje van geduld, liefde, beheersing.

Zomer, glorie oogsttijd. Vruchten worden zichtbaar, tijd van genieten.  Prediker 3:13 geniet van leven dat God je geeft. Wat gezaaid is in je eigen leven en wat je gezaaid hebt in het leven van een ander komt op.
Zomer is ook een tijd van voorraad aanleggen. In de dagen dat het goed gaat, alles van een leien dakje gaat. Een leien dakje is glad hoor! Wie verzameld in de zomer is een verstandig mens. Voor wie verzamel je de vruchten? Als God ons zegent dan is dat om uit te delen!

Herfst, snoeitijd. De beste tijd om bomen te snoeien. Wanneer de bladeren vallen kijk je dwars door de structuur heen, zie je de verwonde takken door de stormen in het leven. Die verwonde takken moeten gesnoeid worden omdat ze teveel energie kosten. Om ervoor te zorgen dat de gezonde takken de vruchten kunnen dragen. 
Als God je in de ogen van Jezus laat zien hoe je eruit ziet, dan word je gesnoeid. Als het snoeitijd is in je leven dan doet dat zeer!

Winter. De rusttijd, het dode seizoen? De sapstroom doorbroken, en het lijkt alsof er niets gebeurt. Het wordt stil. Hoogmoed, trots, een splinter (een  splinter groeit uit tot een balk) het moet sterven.
In welke seizoen van God leef jij? Leef ik?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: