Over wandelen met God

12 Juli 2002

Een drievoudig snoer wordt niet spoedig verbroken. Deze tekst stond centraal op onze trouwdag met daarbij het thema van de preek: “maar ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen”

Nou dat is dus 11 jaar geleden alweer. Een hele mooie dag in alle opzichten. Twee mensen die elkaar vinden, en besluiten samen te willen gaan met God in een huwelijk. Maar dat niet alleen, het was ook heel erg mooi weer.

Onze trouw reportage hebben we laten maken in het engelse werk, wat onwennig wat voor houding je aanneemt voor een foto, met een jurk waaraan je niet kunt wennen. Het is gelukt, vlak voor het digitale tijdperk werden onze trouwfoto’s ontwikkelt en ingeplakt. Een mooi trouwalbum is het resutaat.

Maar ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen. Dat is makkelijk gezegd, want wat hadden wij voor een idee wat onze toekomst zou brengen. Natuurlijk meenden we oprecht dat we de Here wilden blijven volgen, maar.. stilstaan bij hoe dat is als jou moeite overkomt dat deden we niet, dat was ver van ons bed.

Oh ja…. dat bed, wij kwamen moe maar voldaan thuis van onze bruiloft en eigenlijk wel toe aan een welverdiende nachtrust maar….. waar is ons bed?????????
Nou gelukkig niet heel ver weg, want hij hing met 2 grote kettingen tegen het plafond in onze slaapkamer dus…..

Een echte tegenslag is dat niet, maar blij waren we er ook niet mee.Afbeelding

En wat is er in 11 jaar gebeurd, 4 prachtige kinderen, na 3 jongens ook nog een meisje! En wat hebben we God leren kennen als een liefdevolle Vader die om Zijn kinderen geeft. Niet laat vallen het werk van Zijn handen. Hij die in u een goed werk is begonnen zal dit ten einde toe voortzetten, tot de dag van Christus Jezus. Wat een waarheid, want wat hebben we gedacht dat God er niet was, of dat we het niet konden redden. Maar God was daar.

God wist precies wat Hij deed, en op welke plek Hij dat deed.  God komt alle eer toe, en na 11 jaar de balans op maken zijn we nog steeds op die weg naar God.

Amen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: