Over wandelen met God

Afbeelding

Beste vis,

Ik kan helaas niet op je wens om bij je te komen wonen in gaan. Het klinkt misschien  wel erg ondankbaar na onze talloze ontmoetingen, momenten waar we beiden van hebben genoten. Ik hoop dat ik je in deze brief kan uitleggen waarom.

Jij en ik, we verblijven allebei graag in het water, jij erin en ik erop. Maar ik kan maar heel even onder water kijken, en ik krijg het dan benauwd, ik stik, krijg geen lucht. Onder water zie en hoor ik niet zo helder, waardoor de indrukken verwarrend overkomen en ik in paniek raak. Jij voelt je thuis in een school, ik word draaierig  van al die anderen om mij heen. Mijn nest moet op het droge gebouwd worden zodat ik de eieren kan warm houden.
Jouw eitjes overleven alleen als er water langs stroomt.

Ik zou graag deel uit willen maken van jouw wereld en dingen die je hebt verteld willen zien, ervaren, voelen. Want wat je verteld is zo mooi. Blijf het me alsjeblieft niet vragen. Want telkens wanneer je het weer vraagt, doet het me pijn dat ik het niet kan. Ik word dan wanhopig van verlangen om het toch te kunnen, verdrietig dat ik jou dat plezier niet kan doen.

Ze me niet dat als ik goed genoeg oefen, ik lang genoeg onderwater kan blijven. Ik oefen elke dag, steeds weer tot ik bijna stik. Maar omdat ik dat in mijn eigen wereld doe, kun jij het niet zien. Je kunt als vis niet op het land leven, al vraag ik het je, eis ik het van je. Maar ik zal het je nooit vragen, en zeer zeker niet van je eisen. Jij bent een vis, ik blijf een vogel.

Laten we, zoals altijd, elkaar aan de waterkant ontmoeten. Elkaar vertellen hoe het in die andere wereld is. Laten we goed en rustig naar elkaar luisteren. Wetend dat woorden altijd te kort zullen schieten om het te zien, voelen en ervaren van de ander echt duidelijk te maken. Misschien dat we elkaar dan ooit eens echt zullen begrijpen. Wetend dat het een droom zal blijven, maar een droom die we samen kunnen dromen, net zolang als we dat samen willen.

Ik zal op je wachten, maar wacht zelf niet te lang. Anders word ik onzeker en twijfel eraan of je ooit nog wel zult komen.

Jouw vriend de Eend

P. Bos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: