Over wandelen met God

40 dagen tijd

Vandaag is het Aswoensdag, begin van de 40 dagen tijd.  Het eindigt dus op 1e paasdag. Wanneer je de dagen telt zul je er 46 tellen. Waarom dan 40 dagen tijd? Alle zondagen  in deze tijd en dat zijn er 6 zijn geen officiële vastendagen en tellen als zodanig dus niet mee.

We hebben afgelopen weekend de kinderen voorbereid op deze 46 dagen. We hebben afgesproken dat we geen televisie kijken en ook niets met social media als facebook, twitter, of hyve doen.
Dat kan ik nooit reageerde er 1. De rest vond het wel prima :-). Mag ik dan wel ds-en? “Ja dat mag”, antwoorden we. Oh oke, dan lukt het misschien wel. Ben nu al trots op ze want dag 1 zit er op.

We lazen vanavond aan tafel over Jezus (Mat. 4:1-11) in de woestijn. Op het moment dat Jezus zo’n honger had bezocht de Satan hem en stelde Hem op de proef. Maar Jezus bleef staande zei: Ga weg Satan. We hebben gebeden of wanneer we op de proef worden gesteld in deze periode, wanneer we het moeilijk vinden om geen televisie te kijken, of God ons dan wil helpen. We hebben gevraagd om zegen over deze 40 dagen tijd.

Vol verwachting en open voor de Geest.

Gezegende 40 dagen tijd gewenst!

Carla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: